سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر


شبح داعش، به زودی اروپا را در خواهد نوردید. البغدادی بارها ثابت کرده است در اثبات ادعاهایش، انسانی کارآزموده است.
یکم.
« مرا به حکمرانی بر شما برگزیده‌اند اما من بهترینِ شما نیستم. اگر می‌بینید درست رفتار می‌کنم از من پیروی کنید. اگر می‌بینید رفتار غلط دارم، پندم دهید و هدایتم کنید و اگر از خدا نافرمانی کردم، از من فرمان نبرید.»

دوم.

اینها بخشی از سخنانی‌ست که ابراهیم‌البدری معروف به ابوبکر‌البغدادی در زمان انتخاب به‌عنوان خلیفه‌ی خودخوانده مسلمین بر زبان رانده است. رهبر بزرگ‌ترین سازمان تروریستی جهان که همین حالا بر بیش از نیمی از عراق و سوریه تسلط دارد و نزدیک به هفت میلیون نفر جمعیت در سرزمین‌های تحت سیطره گروه وی زندگی می‌کنند.

البغدادی متولد 1350 شمسی‌ست. در سامرا متولد و تمام کودکی‌اش وقف دو چیز شده است: مطالعات مذهبی و فوتبال. برادرانش می‌گویند از همان دوره نوجوانی، گوشه‌گیر و کم‌حرف و خجالتی بود و به‌زحمت می‌شدصدایش را شنید و جز برای نصیحت‌کردن کسانی که از قواعد اسلام سرپیچی کرده‌اند،سخنی از وی شنیده نمی‌شد.

سوم.

البغدادی در خانواده‌ای با ریشه‌ای سلفی رشد کرد. دو عمویش در دستگاه امنیتی صدام کار می‌کردند و یکی از برادرانش افسر رژیم بعث بود. برادر دیگرش در جنگ هشت‌ساله با ایران کشته شده بود و شاید اگر به این بهانه از خدمت وظیفه معاف نمی‌شد وی نیز سرنوشتی مشابه می‌یافت. او در سال 1368 و پس از پروژه "کارزار ایمان" صدام حسین که برای جلب نظر نیروهای مذهبی عراق شکل گرفته بود وارد دانشگاه علوم اسلامی بغداد شد. کارشناسی ارشدش را در رشته حفظ وتلاوت قرآن گرفت و بلافاصله در همان دانشگاه وارد دوره دکترای مطالعات قرآنی شد.

چهارم.

بعد از حمله آمریکا به عراق و سرنگونی صدام، البغدادی با هدایت برادرش جمعه، با پس‌زدنِ دعوت اخوان‌المسلمین، گروهی جهادی/سلفی با عنوان "جیش‌اهل‌سنه" را تاسیس کرد.

گروهی که با سربازان آمریکایی و متحدانشان در مناطق سنی‌نشین عراق می‌جنگید و بعدها به هویت اصلی و خاستگاه فکری و ایدئولوژیک او تبدیل شد. او در اواخر سال 2004 میلادی، در فلوجه عراق توسط نیروهای آمریکایی دستگیر و به زندانی در کمپ بوکا در جنوب عراق منتقل شد.

اسناد زندان او را زندانی غیرنظامی طبقه‌بندی کرده‌اند. یعنی از نظر نیروهای آمریکایی او جزو زندانیان کم‌خطر محسوب شده است. او در زندان، به‌تدریج با بهره‌گیری از دو ویژگی خارق‌العاده‌اش در علوم مذهبی و فوتبال توانست توجه زندانیان را به خود جلب کند. لقبش در زندان مارادونا بود. کمی بعد پیش‌نماز مسجد شد و بعدتر نماینده زندانیان برای حل مشکلات زندان.

پنجم.

زندان بوکا بیش از 24 هزار عرب سنی‌مذهب را که عموما حاصل پاک‌سازی تندخویانه‌ی دولت شیعی عراق از ارتش و دولت بعث بودند را در خود جای داده بود. برای البغدادی، زندان بوکا یک مدرسه‌ی جهادی تمام‌عیار بود.جایی که می‌تواند اندیشه‌ی سلفی خود را گسترش و یارانی وفادار برای خود دست‌وپا کند.

سیاری از کادر فرماندهی کنونی داعش، از هم‌بندیان سابق البغدادی در این زندان بوده‌اند. جایی که بسیاری از زندانیان ساده، تحت آموزش‌های جهادی به بمب‌های ساعتی تبدیل می‌شدند.گاردین می‌گوید: اگر زندانهای آمریکا در عراق نبودند، داعشی هم نبود. بوکا یک کارخانه بود.کارخانه‌ای که داعش را ساخت. ایدئولوژی داعش را ساخت.

ششم.

برخلاف القاعده که هدف عملیاتی خود را ترویج سلفی‌گری جهادی، مقابله مسلحانه با منافع آمریکایی‌ها و البته حمایت از حقوق مسلمانان (که منظورش اهل سنت است) می‌داند و در شرایط کنونی در پی تشکیل حکومت یا دولت یا خلافت در یک محیط جغرافیایی نیست، البغدادی از همان ابتدا اعلام کرد که در پی تاسیس خلافت اسلامی است.

در نگاه او، اولویت جهاد در مناطق نبرد، حذف شیعیان، ایرانی‌ها و آنچه که او امتداد صفوی می‌نامد است. در نقشه‌ای که او از اتوپیای خلافت اسلامی ترسیم کرده است بخش‌های بزرگی از خاورمیانه، از عراق، سوریه، کویت، لبنان، فلسطین، ایران و ترکیه جزو سرزمین‌های تحت خلافت او خواهند بود. بر اهمین اساس بود که البغدادی جوان، بعد از آزادی از زندانِ هشت‌ماهه‌اش، خیلی زود راهش را از القاعده عراق جدا کرد.

از نظر او القاعده بیشتر اهل حرف و موعظه و سازشگری بود تا عمل. برای همین با حمایت حاجی بکر،رئیس‌شورای‌نظامی دولت اسلامی عراق، بی‌اعتنا به دستورات بن‌‌لادن برای انتخاب فرمانده جدید دولت اسلامی، خود بر مستند ریاست دولت اسلامی نشست.ابراهیم‌البدری در سی‌ونه سالگی امیر جدید دولت اسلامی شد و لقب ابوبکر(به عنوان نمایشی بر بیعت با خلیفه اول) و البغدادی(به نام موطنش عراق) اختیار کرد.

هفتم.

البغدادی حالا قوی‌ترین فرمانده سیاسی عراق بود. او از مدتها پیش با فرستادن قاصدانی از دوستانش در زندان بوکا، توانست خیلی زود بیعت بخش بزرگی از قبایل سنی و عشایر متعصب عرب نواحی مرکز و شمال عراق را که به‌شدت از شیوه حکومت دولت شیعه‌ی نوری‌مالکی و حکومت علویون در سوریه در فشار بودند را به دست آورد. او با حمایت همین پشتوانه‌ی محلی و کمک اطلاعاتی و استراتژیک افسران حزب بعث، توانست به سادگی در یورش سراسری سال 2013 بخش‌های بزرگی از عراق و سوریه را بدون کوچکترین مقاومت ارتش، فتح نماید.

هشتم.

البغدادی با درس‌گرفتن از سرنوشت اخوان‌المسلمین و القاعده، خیلی زود استراتژی‌های نظامی خود را به جای مبارزه‌سیاسی مخفیانه و یا ارسال ویدیوهای تهدید‌آمیز برای غرب، بر بستن ائتلاف با قبایل ناراضی سنی و ارعاب رقبا از طریق انفجار تبلیغات خشونت‌لجام‌گسیخته‌ی یارانش در شبکه‌های اینرنتی مستحکم سازد.

او توانست در مدتی کوتاه با استفاده از کمک فکری مستشاران حزب بعث، تشکیلات سازمانی و اداری گسترده‌ای را برای گروه داعش راه‌اندازی کند. نظام حقوق و دستمزد اعضای داعش که اخیراً در یک فایل اطلاعاتی کشف شده ، حیرت‌انگیز است. او بر مبنای ساختاری مدرن و قابل ارزیابی، اعضای داعش را در غنایم‌جنگی، از پول و اسلحه و زنان اسیرشده، سهیم می‌کند و در عین حال خشونتی غیرقابل مهار در قبال نافرمانی اعضا دارد.کوچکترین سرکشی در مقابل او، مجازاتی مرگبار در پی خواهد داشت.

نهم.

شبح داعش، به زودی اروپا را در خواهد نوردید. البغدادی بارها ثابت کرده است در اثبات ادعاهایش، انسانی کارآزموده است. حاکمان اروپا باید به دنبال راهی جدی برای مقابله با نفوذ سازمان‌یافته داعش در تشکیلات جهادی / سلفی‌های اروپا باشند. منابع‌ امنیتی آمریکا می‌گویند بسیاری از نیروهای انتحاری داعش، در پوشش مهاجران سرگردان خود را به مرزهای اروپای غربی رسانده‌اند و این یعنی بمب‌های ساعتی ِداعش ، همین حالا در حال قدم‌زدن و نوشیدن قهوه ، در خیابان‌های سرتاسر اروپا هستند.

دهم.

محو کامل داعش، سالیان طولانی زمان خواهد برد. اطلاعات فاش‌شده نشان می‌دهد ساختار انسانی دولت‌اسلامی به گونه ای است که در صورت کشته شدن هر فرمانده، بلافاصله جایگزین وی بر سرکار خواهد آمد. شورای خلافت متشکل از شش فرمانده مورد اعتماد البغدادی، مدیریت امور این سازمان بزرگ و هزاران ساختار مویرگی آن‌، از مدارس تا بانکها، پلیس، زندان‌ها، ادارات مالیات حکومتی،دادگاه‌ها، مساجد و ادارات را بر عهده دارند.

سرمایه مالی گسترده و در دست داشتن امکاناتی چون سیزده چاه‌ نفت، پالایشگاه، منابع عظیم کشاورزی، آثار باستانی گرانقیمت و سدهای عظیم، توان نظامی و دفاعی خارق‌العاده‌ای به این گروه داده است. به نظر می‌رسد آِینده‌ی نبرد با هیولایی که البغدادی ساخته است، مسیری طولانی، دشوار، خونین و پرمشقت خواهد بود.

کاوه راد
کوتاه شود